Mag. dr. sc. Vladimir Pfeifer

Svjetski poznati očni kirurg. Dobitnik najviši priznanja za kirurgiju oka u Europi i SAD-u. Pozvani predavač i operater, uživo operira u dvoranama s izravnim prijenosom (live surgery) i vodi različite tečajeve i radionice o novim kirurškim tehnikama oka i kirurškim tehnikama kod posebno teških očni operacija. Medicinski fakultet završio i Ljubljani gdje je položio i specijalistički ispit iz oftalmologije. Magistrirao je na Sveučilištu u Zagrebu, nakon toga i u Ljubljani.

Na Klinici za očne bolesti KBC Ljubljana predstojnik je Očnog kirurškog odjela, šef Ambulante za refraktivnu kirurgiju, predsjednik šireg stručnog kolegija za oftalmologiju te glavni mentor specijalizantima.
Autor je "Quick Chop ili Phoco Crack" tehnike ultrazvučne operacije oka. Za svoje inovacije u tehnologiji operacije sive mrene dobio je najviše priznanje od ESCRS-a i od ASCRS-a Kliničke studije dr. Pfeifera orijentirane su prema novim vrstama intraokularnih leća i tehnikama ultrazvučnih operacije, mikroinvazivnoj kirurgiji katarakte, kirurgiji gluakoma, i dubokoj lamelarnoj keratoplastici. Autor je brojnih znanstvenih članaka i prezentacija koje održava na međunarodnim oftalmološkim kongresima. Za svoje inovacije u tehnologiji operacija sive mrene je dobio naviše priznanje kako od ESCRS tako i od ASCRS. Tehnika operacije koju je razvio sada se upotrebljava širom svijeta. U Očnoj poliklinici dr. Vukas djeluje kao operater prednjeg očnog segmenta od 1996. godine te je od tada i član Hrvatske liječničke komore i prvi zaposleni stranac liječnik u hrvatskoj medicini.

Nema komentara:

Objavi komentar